SDKÚ-DS stále vidí šance na stredopravú koalíciu

11.03.2012 Bratislava

Bratislava 11. marca (TASR) - Hodnotenie predbežných výsledkov členmi SDKÚ-DS je veľmi zmiešané. Na jednej strane nepovažujú čísla za úspech, ale vzhľadom na predvolebné dianie za lepšie ako v prieskumoch tesne pred voľbami. "Nech to vidíme akokoľvek, tak šanca na stredopravú vládu stále existuje," podotkol optimisticky pre TASR Ivan Štefanec.

"Veríme, že samozrejme sa to ešte trošku zlepší, aj keď realita je taká, že zrejme ten želaný dvojciferný výsledok nedosiahneme, to čo sme si všetci želali," dodal. Na druhej strane však predbežný výsledok podľa neho ukazuje na zodpovednosť voličov strany, keďže je lepší ako prieskumy.

Milan Hort považuje aktuálne odhady za dobré. "Vzhľadom na to, čo sme zažili v predvolebnej kampani," okomentoval s tým, že teraz je to pre stranu výzva, aby dokázala svojim voličom, že dianie za posledné mesiace bolo nespravodlivé a nevraživé. "Bol to naozaj brutálny útok na nás," uviedol.

Pavol Frešo aj Lucia Žitňanská podotkli, že výsledok určite nie je úspechom. "Ja si myslím, že treba počkať na normálne výsledky, ale je to menej, než sme mali a nie je to rozhodne úspechom," uzavrel Frešo s tým, že každý si bude musieť následne vyhodnotiť situáciu sám za seba.
 

Vyberte región